От неправителствената организация предлагат още преди началото на туристическия сезон да

...
От неправителствената организация предлагат още преди началото на туристическия сезон да
Коментари Харесай

„Напред Несебър“ настоява да се изгради система за видеонаблюдение в региона

От неправителствената организация предлагат още преди началото на туристическия сезон да бъдат инсталирани първите записващи устройства

Сдружение „ Напред Несебър “ насочи зов към локалната власт за създаване на система за видеонаблюдение на територията на общината.

Работещи камери и основаване на районен център за наблюдаване внезапно ще покачат реализирането на надзор и превантивна активност във всички обитаеми места.

Към момента администрацията не разполага с нито една камера, което улеснява безнаказаното осъществяване на вандалски прояви от най-различен темперамент.

„ Позитивният резултат от системите за видеонаблюдение е потвърден от общините, в които работят. Затова тези центрове към този момент се надграждат в други морски  градове. Време е и Несебър да стартира работа в тази посока, тъй като жителите ще бъдат по-спокойни, ще намалеят противообществените прояви, а градската благосъстоятелност ще се стопанисва по-качествено. Този метод е нужен целогодишно, изключително през лятото, когато през района минават хиляди хора от разнообразни страни “, разяснява ръководителят на Сдружение „ Напред Несебър “ Иван Дашев.

От неправителствената организация оферират Община Несебър бързо да създаде стратегия и още преди началото на туристическия сезон да бъдат инсталирани първите записващи устройства.

Само преди ден в Несебър беше осъществен следващия вандалски акт против локален ресторантьор, а причинителите към момента не са хванати. Обществените пространства и градската мебел също постоянно се повреждат от недобросъвестни жители.

Инвестицията във видеонаблюдение ще се възвърне неведнъж под формата на мира за жителите и гостите на район Несебър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР